Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
  • 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
  • 2 kašičice karija u prahu
  • 450 ml pilećeg bujona
  • 30 g peršuna, seckanog

Recept za potaž od šargarepe i tivice:

Kako biste napravili ovaj potaž prvo zagrejte maslinovo ulje loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.

Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!  Možda ćete želeti da napravite i letnji potaž od tikvica koji se servira hladan.

Pročitajte kako se pravi aromatični potaž od karfiola

BONUS VIDEO

PORODICA UBEDLJIVOM POBEDOM OSVOJILA 100.000 DINARA! Potaž od vrganja i projara koji je iznenadio SVE članove žirija  Kurir televizija

StvarUkusa