Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mali luk, sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, tanko narezan
  • so i biber po ukusu
  • 700 g tikvica, naseckanih
  • 80 ml bujona od povrća
  • 200 ml vode
  • sirove tikvice za ukras

Recept za potaž od tikvica:

Kako biste napravili potaž, u velikoj šerpi istopite puter u maslinovom ulju. Dodajte crni i beli luk, začinite solju i biberom i pržite na umereno laganoj vatri, često mešajući, dok ne omekša, 7 do 8 minuta. Dodajte tikvice i pržite često mešajući, dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Sipajte potom bujon i vodu i pustite da provri, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju, oko 10 minuta.

Radeći u dve serije, u blenderu izblendirajte potaž, dok ne postane svilenkasto gladak. Vratite supu u šerpu i začinite solju i biberom. Pustite da se prohladi pa ubacite u frižider da se potpuno ohladi. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da naparavite i pileći potaž sa prazilukom i celerom.

Pročitajte kako da napravite i posni potaž od praziluka i krompira

BONUS VIDEO

Posni potaž Instagram/courteneycoxofficial

StvarUkusa