Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja, plus još za zalivanje
  • 450 g gotovog testa za picu
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 limun sa koricom, presečen na pola
  • so i biber po ukusu
  • 90 g maslina, bez koštica, isečenih
  • 40 g iseckane mocarele
  • 1 mali paradajz, naseckan na kolutove
  • 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
  • 30 g rukole
  • 30 g izmrvljenog feta sira

Recept za mediteransku picu:

Za mediteransku picu prvo zagrejte rernu na 230 stepeni C. Stavite rešetku u donju trećinu rerne. Pleh za picu podmažite uljem. Testo za picu stavite tako da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore limuna i 3 kašike ulja, pa začinite solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku smese sa uljem i promešajte.

Pospite mocarelu preko testa, rasporedite paradajz, luk i masline na sir. Prelijte maslinovim uljem i začiniti solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, 20 do 25 minuta. Pospite feta sirom i sa još origana. Servirajte uz kriške limuna. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite domaće pice sa čeri paradajzom i maslinama.

Pročitajte kako se pravi bela pica sa tri vrste sira

BONUS VIDEO

Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa Instagram/silviaerosmarino

StvarUkusa