Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja, plus još za zalivanje
- 450 g gotovog testa za picu
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1 limun sa koricom, presečen na pola
- so i biber po ukusu
- 90 g maslina, bez koštica, isečenih
- 40 g iseckane mocarele
- 1 mali paradajz, naseckan na kolutove
- 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
- 30 g rukole
- 30 g izmrvljenog feta sira
Recept za mediteransku picu:
Za mediteransku picu prvo zagrejte rernu na 230 stepeni C. Stavite rešetku u donju trećinu rerne. Pleh za picu podmažite uljem. Testo za picu stavite tako da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore limuna i 3 kašike ulja, pa začinite solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku smese sa uljem i promešajte.
Pospite mocarelu preko testa, rasporedite paradajz, luk i masline na sir. Prelijte maslinovim uljem i začiniti solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, 20 do 25 minuta. Pospite feta sirom i sa još origana. Servirajte uz kriške limuna. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite domaće pice sa čeri paradajzom i maslinama.
Pročitajte kako se pravi bela pica sa tri vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem