Sastojci:
- 350 g brašna za hleb
- 150 g mekog brašna tip 500
- 325 ml hladne vode u frižideru
- 10 g svežeg kvasca
- 15 g soli
- 15 g ulja
- čeri paradajz po ukusu
- zelene masline po ukusu
- svež bosiljak
- osušeni origano
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Pogledajte video kako se prave pice:
Recept za pice sa čeri paradajzom i maslinama:
Pice počnite da pravite tako što ćete u brašno sipati 215 ml hladne vode iz frižidera (uzete od ukupne količine). Mesite dok se ne dobije grubo testo, poklopite i ostavite da nadođe 40/60 minuta. Kada prođe vreme, izmrvite kvasac i umesite, dodajući preostalu količinu vode (110 ml). Pokrijte i ostavite da odstoji 15-20 minuta u frižideru (ako je vruće) ili na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte so i ulje, malo po malo. Pustite da odstoji još 15 do 20 minuta.
Prebacite testo na podmazanu površinu, umesite, pokrijte i ponovo ostavite 15 minuta. Ponovite mešanje testa, dobro zatvorite donji deo testa i stavite ga u nauljenu posudu. Ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 2-3 sata. Kada se udvostruči, podeliti na vekne od oko 120 g, mesite, i ređajte u nauljenu tepsiju. Pokrijte i ostavite da se diže još 1 sat. U međuvremenu pripremite sos, isecite čeri paradajz i začinite uljem, solju, biberom i svežim bosiljkom.
Kada se vekne udvostruče, razvaljajte ih rukama na željenu debljinu i preko njih stavite čeri paradajzom i masline. Završite sosom od čeri paradajza, prstohvatom soli i sa malo ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 230º 8-10 min u donjem delu rerne i 3-4 min u centralnom delu. A možda ćete poželeti da isprobate i brzinsko testo za picu.
Pročitajte kako da napravite belu picu sa tri vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem