Sastojci:
- Kora jedne lubenice, očišćena od crvenih delova
- 1-2 paprike babure
- 1 ljuta paprika
- 7 lovorovih listova
- 6 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 2.5 kašike soli
- limuntus samo na vrh kašičice
- 100 ml balzamiko sirćeta
- 150 ml hladna voda
Recept za zimnicu od kore lubenice:
Kako biste napravili zimnicu od kore lubenice prvo isecite sve potrebno povrće. Koru 1 lubenice lubenice isecite na veće kriške pa oljuštite zeleni deo kore, a zatim je isecite na male komade veličine prsta.
Pripremite tegle za zimnicu. Jedan deo pripremljenih kora lubenice ubacite u tegle pa preko njih šaku isečenih babura, a preko toga nekoliko čenova belog luka. Zatim ubacite nekoliko komadića isečene ljute paprike pa lorberov list, par komada, a zatim jedan deo veze peršuna. Ponovo odozgo stavite komadiće kore lubenice, još malo babure i odozgo lorberov list i peršun.
Tako ćete da napunite do vrha teglu. Sipajte so, limuntus, balzamiko sirće i hladnu vodu. Dobro zatvorite teglu i spremite je na hladno i tamno mesto. Možda ćete želeti da saznate i kako Bugari kisele krastavčiće?.
Pročitajte i kako se pravi brzinska zimnica od bresaka kakvu još niste probali
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus