Sastojci:

  • Kora jedne lubenice, očišćena od crvenih delova
  • 1-2 paprike babure
  • 1 ljuta paprika
  • 7 lovorovih listova
  • 6 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2.5 kašike soli
  • limuntus samo na vrh kašičice
  • 100 ml balzamiko sirćeta
  • 150 ml hladna voda

Recept za zimnicu od kore lubenice:

Kako biste napravili zimnicu od kore lubenice prvo isecite sve potrebno povrće. Koru 1 lubenice lubenice isecite na veće kriške pa oljuštite zeleni deo kore, a zatim je isecite na male komade veličine prsta.

Pripremite tegle za zimnicu. Jedan deo pripremljenih kora lubenice ubacite u tegle pa preko njih šaku isečenih babura, a preko toga nekoliko čenova belog luka. Zatim ubacite nekoliko komadića isečene ljute paprike pa lorberov list, par komada, a zatim jedan deo veze peršuna. Ponovo odozgo stavite komadiće kore lubenice, još malo babure i odozgo lorberov list i peršun.

Tako ćete da napunite do vrha teglu. Sipajte so, limuntus, balzamiko sirće i hladnu vodu. Dobro zatvorite teglu i spremite je na hladno i tamno mesto. Možda ćete želeti da saznate i kako Bugari kisele krastavčiće?.

Pročitajte i kako se pravi brzinska zimnica od bresaka kakvu još niste probali

BONUS VIDEO

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

StvarUkusa