Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TATJANIN RECEPT ZA PREVRNUTU PAPRIKU: Specijalitet koji treba da se nađe u svakoj zimnici

Autor Sanja Belinić

Paprike se nalaze u skoro svakom receptu za zimnicu, a mi vam predlažemo omiljeni naše čitateljke Tijane, a to je prevrnuta paprika.

 Prevrnuta paprika Izvor: Tatjana Šajinović

Domaća zimnica je mnogo kvalitetnija, a i jeftinija od kupovne. Možda je priprema malo zahtevnija, pogotovo ako uključuje pečenje paprika, ali na kraju se isplati. Naša čitateljka je Tatjana je poslala recept za divne prevrnute paprike koje mogu da se služe kao salata. Prvo se ispeku, a zatim ih ostavite da odstoje u tečnosti koja se pravi sa sirćetom. 

  • Sastojci:
  • 5 kafenih šolja sirćeta
  • 5 kašika soli
  • 15 kašika šećera
  • 20 kašika ulja
  • 1 konzervans
  • čenovi belog luka

Priprema:
Crvenu rogu radeći na pola i dosta staviti u tepsiju.Peći na 200 stepeni dok ne omekša.Kad je gotova staviti u teglu od 4 litre u kojoj je pripremljena smesa.Slagati vruće polutke u teglu,zatim zavesti teglu celofanom,zatim još koji celofan i zategnuti gumom.Potom prevrnuti u plastičnu posudu,pokriti i ostaviti da stoji 48 sati.Potom normalno odložiti teglu.

Recept poslala Tatjana Šajinovic

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti