Domaća zimnica je mnogo kvalitetnija, a i jeftinija od kupovne. Možda je priprema malo zahtevnija, pogotovo ako uključuje pečenje paprika, ali na kraju se isplati. Naša čitateljka je Tatjana je poslala recept za divne prevrnute paprike koje mogu da se služe kao salata. Prvo se ispeku, a zatim ih ostavite da odstoje u tečnosti koja se pravi sa sirćetom.
- Sastojci:
- 5 kafenih šolja sirćeta
- 5 kašika soli
- 15 kašika šećera
- 20 kašika ulja
- 1 konzervans
- čenovi belog luka
Priprema:
Crvenu rogu radeći na pola i dosta staviti u tepsiju.Peći na 200 stepeni dok ne omekša.Kad je gotova staviti u teglu od 4 litre u kojoj je pripremljena smesa.Slagati vruće polutke u teglu,zatim zavesti teglu celofanom,zatim još koji celofan i zategnuti gumom.Potom prevrnuti u plastičnu posudu,pokriti i ostaviti da stoji 48 sati.Potom normalno odložiti teglu.
Recept poslala Tatjana Šajinovic
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus