Sastojci:

  • 4 supene kašike ulja
  • ½ kašičice semena senfa
  • ½ kašičice semena piskavice
  • 1 kašika seckanog đumbira
  • 8 čenova belog luka
  • 500 g seckane cvekle
  • 3+1/2 kašičice soli
  • 3 kašike ljute paprike u prahu
  • ¼ kašičice kurkume u prahu
  • 60 ml sirćeta
  • 1 kašičica šećera

Pogledajte video:

Recept za zimnicu od cvekle:

Da biste napravili ovu kiselu i začinjenu zimnicu od cvekle, prvo je oljuštite i isecite na tanke, ravne komade. Nasecite nekoliko čenova belog luka i ostavite sa strane. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri.

Dodajte semenke senfa, pa kada počnu da prskaju, dodajte i seme piskavice, seckani đumbir i beli luk. Pržite nekoliko minuta, dok ne zamiriše. U tiganj dodajte isečenu cveklu. Začinite solju i poklopite. Pržite 7-8 minuta dok ne omekša. Otklopite tiganj i dodajte ljutu papriku u prahu i kurkumu u prahu. Dobro promešajte.

Sipajte sirće. Dinstajte još 2-3 minuta, povremeno mešajući. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Prebacite kiselu cveklu u čiste staklene tegle. Tegle čuvajte na sobnoj temperaturi i sačekajte do sledećeg dana da servirate, jer će ukusi imati vremena da se razviju i pojačaju. Možda ćete želeti da napravite i recept za kuvani paradajz sa feferonama.

Pročitajte kako da napravite letnje ukiseljene krastavce

BONUS VIDEO

Kurir televizija KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

StvarUkusa