Sastojci:

  • 450g mlevenog mesa (najbolje mešano, ili samo goveđe)
  • So i biber po ukusu
  • 4 zemičke za burgere
  • 4 režnja kačkavalja
  • Zelena salata, paradajz, crni luk i kiseli krastavčići za prilog

Recept za domaće burgere:

Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela i oblikujte svaki u burger, malo deblje nego za pljeskavicu. Napravite malo udubljenje u sredini svakog burgera prstom, ovaj mali trik omogućava da se ravnomernije ispeku. Začinite obe strane svakog burgera  solju i biberom.

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Možete dodati malo ulja da sprečite lepljenje, ali nije potrebno ako koristite tiganj sa neprijanjajućim premazom.

Stavite burgere u vruć tiganj. Pržite oko 4 minuta sa svake strane za srednje pečeno meso. Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni.

domaći burger u tiganju
YouTube/The cooking foodie 

Ako koristite sir, stavite krišku na svaku pljeskavicu tokom poslednjeg minuta pečenja i pokrijte tiganj poklopcem da bi se sir otopio.

Dok se burgeri peku, presecite zemičke i zapecite ih u drugom tiganju dok ne postanu zlatno smeđe.

Stavite pečene burgere na donji deo svakog zapečenog peciva. Dodajte svoje omiljene priloge i začine, a zatim prekrijte drugim delom peciva.

Poslužite odmah, domaći burgeri su najlepši dok su još uvek topli!

BONUS VIDEO: Hrskavi pileći burger po Rašinom receptu!

Kako se sprema burger sa hrskavom piletinom?  Kurir televizija