Sastojci:
- 450g mlevenog mesa (najbolje mešano, ili samo goveđe)
- So i biber po ukusu
- 4 zemičke za burgere
- 4 režnja kačkavalja
- Zelena salata, paradajz, crni luk i kiseli krastavčići za prilog
Recept za domaće burgere:
Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela i oblikujte svaki u burger, malo deblje nego za pljeskavicu. Napravite malo udubljenje u sredini svakog burgera prstom, ovaj mali trik omogućava da se ravnomernije ispeku. Začinite obe strane svakog burgera solju i biberom.
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Možete dodati malo ulja da sprečite lepljenje, ali nije potrebno ako koristite tiganj sa neprijanjajućim premazom.
Stavite burgere u vruć tiganj. Pržite oko 4 minuta sa svake strane za srednje pečeno meso. Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni.
Ako koristite sir, stavite krišku na svaku pljeskavicu tokom poslednjeg minuta pečenja i pokrijte tiganj poklopcem da bi se sir otopio.
Dok se burgeri peku, presecite zemičke i zapecite ih u drugom tiganju dok ne postanu zlatno smeđe.
Stavite pečene burgere na donji deo svakog zapečenog peciva. Dodajte svoje omiljene priloge i začine, a zatim prekrijte drugim delom peciva.
Poslužite odmah, domaći burgeri su najlepši dok su još uvek topli!
BONUS VIDEO: Hrskavi pileći burger po Rašinom receptu!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem