Sastojci:

  • 5 krompira, oljuštenih i iseckanih na kolutove
  • 200 g maslina
  • 5 jaja
  • 300 g rendanog kačkavalja
  • 700 ml mleka
  • 300 g šunke, iseckane na trakice
  • 1 kašičica origana
  • 2 luka, isečena na kolutove
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike putera
  • muskatni oraščić po ukusu
  • 1/2 veze peršuna, iseckanog
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • so po ukusu

Pogledajte kako se priprema:

Recept za krompir na portugalski način:

Kako biste napravili krompir na portugalski način, prvo posolite vodu u loncu i skuvajte krompir. U međuvremenu u tiganju sa malo ulja propržite luk i prebacite ga u činiju. Nakon toga otopite puter, pa ubacite brašno, promešajte pa sipajte mleko i narendajte malo muskatnog oraščića. Posolite po ukusu.

U vatrostalnu posudu poređajte kolutove kuvanog krompira. Preko njih rasporedite smesu brašna i mleka. Preko toga pospite iseckani peršun, pa rasporedite šunku. Preko nje rasporedite prženi luk, a preko njega rendani kačkavalj.

Poređajte po površini iseckane masline i stavite kuvana jaja isečena na kolutove. Pospite na kraju origanom. Pecite u rerni na 180 stpeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i kada se malo prohladi uživajte. Možda ćete želeti da napravite i cušpajz od krompira.

Pročitajte kako se pravi grenadir marš

BONUS VIDEO

Instagram/dontgobaconmyheart_ Jelo od pire i pečenog krompira

StvarUkusa