Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 600 g pileće džigerice, dobro očišćene
- 1 kašika rastopljenog putera
- 3 luka, narezana
- 1 velika tikvica, naseckana debelo
- 1 crvena paprika, tanko narezana
- 1 zelena paprika
- 300 g karfiola, podeljenog na cvetove
- 1 šargarepa, iseckana
- ½ kašičice estragona
- 1 kašičica seckanog svežeg peršuna
- 400 ml goveđeg bujona, zagrejanog
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike hladne vode
- so i biber
- prstohvat majčine dušice
- prstohvat paprike u prahu
Recept za pileću džigericu sa povrćem:
Kako biste pripremili pileću džigericu, zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte džigericu kada je ulje vruće i pržite 2 minuta. Okrenite, začinite i nastavite da pržite 3 minuta na jakoj vatri.
Okrenite drugi put, ponovo začinite i nastavite sa prženjem 3 minuta. Skinite džigerice sa vatre i ostavite na stranu. Dodajte rastopljeni puter u tiganj, a zatim dodajte sve povrće. Začinite solju i biberom i dodajte sve začine. Pržite 4 do 5 minuta na jakoj vatri.
Sipajte goveđi bujon, promešajte i pustite da provri. Umešajte kukuruzni skrob sa vodom, umešajte u sos i kuvajte 1 minut na srednjoj vatri. Džigerice začinite još po želji, zagrejte 1 minut i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pileću džigericu sa krompirom i kečapom.
Pročitajte i kako da napravite pileću džigericu u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus