Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 600 g pileće džigerice, dobro očišćene
  • 1 kašika rastopljenog putera
  • 3 luka, narezana
  • 1 velika tikvica, naseckana debelo
  • 1 crvena paprika, tanko narezana
  • 1 zelena paprika
  • 300 g karfiola, podeljenog na cvetove
  • 1 šargarepa, iseckana
  • ½ kašičice estragona
  • 1 kašičica seckanog svežeg peršuna
  • 400 ml goveđeg bujona, zagrejanog
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • so i biber
  • prstohvat majčine dušice
  • prstohvat paprike u prahu

Recept za pileću džigericu sa povrćem:

Kako biste pripremili pileću džigericu, zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Dodajte džigericu kada je ulje vruće i pržite 2 minuta. Okrenite, začinite i nastavite da pržite 3 minuta na jakoj vatri.

Okrenite drugi put, ponovo začinite i nastavite sa prženjem 3 minuta. Skinite džigerice sa vatre i ostavite na stranu. Dodajte rastopljeni puter u tiganj, a zatim dodajte sve povrće. Začinite solju i biberom i dodajte sve začine. Pržite 4 do 5 minuta na jakoj vatri.

Sipajte goveđi bujon, promešajte i pustite da provri. Umešajte kukuruzni skrob sa vodom, umešajte u sos i kuvajte 1 minut na srednjoj vatri. Džigerice začinite još po želji, zagrejte 1 minut i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pileću džigericu sa krompirom i kečapom.

Pročitajte i kako da napravite pileću džigericu u slatko-kiselom sosu

BONUS VIDEO

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa