Sastojci:

  • 100 g crne čokolade za kuvanje
  • 4 kašike nutela krema
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 4 kašike kikiriki putera
  • 120 g neslanog kikirikija u zrnu, blago tostiranog
  • 220 g mlevenog keksa

Za glazuru:

  • 150 g crne čokolade za kuhanje
  • 2 kašike ulja

Recept za snikers trougliće:

Kako biste napravili ove sitne kolače, u šerpi rastopite ulje, nutelu, kikiriki puter, šećer i crnu čokoladu. Skinite sa vatre pa dodajte tostirana zrna kikirikija. Dodajte potom mleveni keks i par komadića izlomljenog keksa u smesu.

Dobro izmešajte pa izlijte u kalup u obliku trougla, obložen providnom folijom. Ostavite u frižideru sat vremena pa prelijte glazurom od čokolade i ulja. Ostavite da se glazura stegne, isecite na kriške i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice sa višnjama za slavu.

Pročitajte kako se prave mikado kocke sa ukusom kafe

BONUS VIDEO

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

StvarUkusa