Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 žumanca
- 1,5 ravna kašika brašna
- 1 kašičica kakaoa
- 10 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 7 kašika skuvane kafe
- 3 kašike šećera
- 3 žumanca
- 2 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 1 štangla čokolade
Za fondan:
- 130 g šećera u prahu
- 6 kašičica vruće vode
- 1/4 kašičice instant kafe
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica ulja
Recept za mikado kocke:
Za ovaj kolač umutite penu od belanaca, pa postepeno dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. Smesu sipajte u veliki pleh 30×40 cm obložen papirom za pečenje. Ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C oko 15-20 minuta. Ohlađenu koru isecite na tri trake. Izmešajte ohlađenu jaku crnu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom i skuvajte krem.
Ohlađeni krem pomešajte sa rastopljenom čokoladom i maslacem. Po zelji zasladiti sa još malo šećera u prahu. Pripremljenim kremom filujte kore, premažite prvu, pa preko fila stavite drugu koru, opet je premažite i poklopite trećom korom. Preko treće kore prelijte pripremljeni fondan sa instant kafom. Kad se fondan stegne isecite kolač na kocke i ukrasite istopljenom čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i Mađaricu, kolač za sve prilike.
Pročitajte i starinski recept za medenu pitu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese