Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 žumanca
  • 1,5 ravna kašika brašna
  • 1 kašičica kakaoa
  • 10 kašika mlevenih oraha

Za fil:

  • 7 kašika skuvane kafe
  • 3 kašike šećera
  • 3 žumanca
  • 2 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 1 štangla čokolade

Za fondan:

  • 130 g šećera u prahu
  • 6 kašičica vruće vode
  • 1/4 kašičice instant kafe
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica ulja

Recept za mikado kocke:

Za ovaj kolač umutite penu od belanaca, pa postepeno dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. Smesu sipajte u veliki pleh 30×40 cm obložen papirom za pečenje. Ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C oko 15-20 minuta. Ohlađenu koru isecite na tri trake. Izmešajte ohlađenu jaku crnu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom i skuvajte krem.

Ohlađeni krem pomešajte sa rastopljenom čokoladom i maslacem. Po zelji zasladiti sa još malo šećera u prahu. Pripremljenim kremom filujte kore, premažite prvu, pa preko fila stavite drugu koru, opet je premažite i poklopite trećom korom. Preko treće kore prelijte pripremljeni fondan sa instant kafom. Kad se fondan stegne isecite kolač na kocke i ukrasite istopljenom čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i Mađaricu, kolač za sve prilike.

Pročitajte i starinski recept za medenu pitu

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa