Sastojci:

Za kore:

  • 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g margarina
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake

Za fil:

  • 1.5 l mleka
  • 12 kašika šećera
  • 9 punih kašika oštrog brašna
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 500 g margarina
  • malo ulja

Recept za kolač Mađarica:

Da biste napravili ovaj kolač prvo od sastojaka za kore zamesite testo i podelite ga na 7 kora. Papir za pečenje isecite na 3 dela veličine 25x37cm. Na radnoj površini razvaljajte testo oklagijom tako da prekrije papir za pečenje. Okrenite tepsiju naopačke i stavite testo da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije boju. Na isti način ispecite preostale kore.

Sa mlekom ukuvajte šećer i brašno pa ubacite margarin. Kuvajte 5-10 minuta, a nakon toga ubacite čokoladu da se otopi. Promešajte i vrućim filom filujte kore. Nakon što završite sa filovanjem, odozgo stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Nakon toga prelijte čokoladnu glauzuru i čuvajte kola u frižideru preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zebra kolač sa čokoladom i vanilom.

Pročitajte i kako se pravi šarani kolač sa džemom od maline

BONUS VIDEO

Instagram/lovevivvv Recept za jednostavni kolač sa borovnicama i limunom

StvarUkusa