Sastojci:
Za kore:
- 300 g mekog i 300 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 g margarina
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Za fil:
- 1.5 l mleka
- 12 kašika šećera
- 9 punih kašika oštrog brašna
- 200 g crne čokolade
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 500 g margarina
- malo ulja
Recept za kolač Mađarica:
Da biste napravili ovaj kolač prvo od sastojaka za kore zamesite testo i podelite ga na 7 kora. Papir za pečenje isecite na 3 dela veličine 25x37cm. Na radnoj površini razvaljajte testo oklagijom tako da prekrije papir za pečenje. Okrenite tepsiju naopačke i stavite testo da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije boju. Na isti način ispecite preostale kore.
Sa mlekom ukuvajte šećer i brašno pa ubacite margarin. Kuvajte 5-10 minuta, a nakon toga ubacite čokoladu da se otopi. Promešajte i vrućim filom filujte kore. Nakon što završite sa filovanjem, odozgo stavite nešto teško, kako bi se kore i fil sjedinili. Nakon toga prelijte čokoladnu glauzuru i čuvajte kola u frižideru preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zebra kolač sa čokoladom i vanilom.
Pročitajte i kako se pravi šarani kolač sa džemom od maline
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu