Sastojci:
- 300 g margarina
- 265 g šećera
- 4 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 330 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 160 g jogurta
- 200 g džema od malina
Recept za najbolji kolač sa džemom od maline:
Za ovaj kolač obložite pleh dimenzija 20x20 cm i zagrejte rernu na 170ºC (sa ventilatorom ili 190ºC bez ventilatora). Umutite 300 g margarina i 265 g šećera dok smesa ne postane poput mekanog krema – oko 5 min.
Dodajte 4 jajeta i 2 kašičice ekstrakta vanile i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte 330 g običnog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli i 160 g nemasnog jogurta. Polovinu mešavine sipajte u pripremljeni pleh i zagladite kašikom.
Koristeći 100 g džema od malina, dodajte kašiku po kaši na površinu kolača, a zatim prođite nožem ili čačkalicom kroz džem da napravite šare. Dodajte ostatak smese za kolač preko toga, pa ponovite isti postupak sa još 100 g džema od malina. Pecite 50-55 minuta, dok čačkalica ne bude čista.
Ostavite da se malo ohladi u plehu, pre nego što ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Kada se ohladi isecite na 16 jednakih kvadrata. Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa jabukama.
Pročitajte i kako da napravite kremasti ruski kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs