Sastojci:
- 300 g margarina
- 265 g šećera
- 4 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 330 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 160 g jogurta
- 200 g džema od malina
Recept za najbolji kolač sa džemom od maline:
Za ovaj kolač obložite pleh dimenzija 20x20 cm i zagrejte rernu na 170ºC (sa ventilatorom ili 190ºC bez ventilatora). Umutite 300 g margarina i 265 g šećera dok smesa ne postane poput mekanog krema – oko 5 min.
Dodajte 4 jajeta i 2 kašičice ekstrakta vanile i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte 330 g običnog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli i 160 g nemasnog jogurta. Polovinu mešavine sipajte u pripremljeni pleh i zagladite kašikom.
Koristeći 100 g džema od malina, dodajte kašiku po kaši na površinu kolača, a zatim prođite nožem ili čačkalicom kroz džem da napravite šare. Dodajte ostatak smese za kolač preko toga, pa ponovite isti postupak sa još 100 g džema od malina. Pecite 50-55 minuta, dok čačkalica ne bude čista.
Ostavite da se malo ohladi u plehu, pre nego što ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Kada se ohladi isecite na 16 jednakih kvadrata. Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa jabukama.
Pročitajte i kako da napravite kremasti ruski kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem