Sastojci:

  • 300 g margarina
  • 265 g šećera
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 330 g običnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 160 g jogurta
  • 200 g džema od malina

Recept za najbolji kolač sa džemom od maline:

Za ovaj kolač obložite pleh dimenzija 20x20 cm i zagrejte rernu na 170ºC (sa ventilatorom ili 190ºC bez ventilatora). Umutite 300 g margarina i 265 g šećera dok smesa ne postane poput mekanog krema – oko 5 min.

Dodajte 4 jajeta i 2 kašičice ekstrakta vanile i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte 330 g običnog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli i 160 g nemasnog jogurta. Polovinu mešavine sipajte u pripremljeni pleh i zagladite kašikom.

Koristeći 100 g džema od malina, dodajte kašiku po kaši na površinu kolača, a zatim prođite nožem ili čačkalicom kroz džem da napravite šare. Dodajte ostatak smese za kolač preko toga, pa ponovite isti postupak sa još 100 g džema od malina. Pecite 50-55 minuta, dok čačkalica ne bude čista.

Ostavite da se malo ohladi u plehu, pre nego što ostavite da se potpuno ohladi na rešetki. Kada se ohladi isecite na 16 jednakih kvadrata. Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa jabukama.

Pročitajte i kako da napravite kremasti ruski kolač sa jabukama

BONUS VIDEO

Instagram/bakedbylaora Čokoladni kolač sa kafom

StvarUkusa