Kada vam se jede nešto slatko, a mrzi vas da idete do radnje, brzinski kolači su pravi izbor. A još i ako volite osvežavajuće poslastice, onda napravite kolač sa jogurtom bez pečenja. Za još lepši ukus posipa se čokoladom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 20 g želatina
- 60 ml vode
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- 350 ml mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- 300 ml grčkog jogurta
- 10 pti ber keksa
- 50 g čokolade
Recept za kolač sa jogurtom bez pečenja:
Napravite fil
Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. U šerpu sipajte mleko, pa kada se zagreje dodajte smesu sa žumancima. Kuvajte uz neprestano mešanje dok smesa ne proključa. Sklonite sa šporeta.
Spremite želatina
U posudi pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Posle 10 minuta otopite želatin na pari, pa dodajte u fil, a onda sipajte i jogurt. Sve dobro promešajte.
Sipajte fil u kalup
Sipajte fil u posudu koju ste obložili providnom folijom, pa stavite keks preko. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru 3 sata. Nakon tog vremena izvadite iz posude tako da keks bude okrenut ka tacni. Pospite rendanom čokoladom i služite.
Pročitajte i ovo: Brzinski kolač sa jogrutom i čokoladom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem