Danas je toliko jednostavno napraviti tortu, jer postoje recepti koji olakšavaju i onim domaćima kojima slatkiši i ne idu od ruke. Nekada je za torte bilo potrebno da se peku kore i prave komplikovani filovi, ali recepti za poslastice bez pečenja postaju sve popularnije, jer ne samo da se lako spremaju, već je i ukus fantastičan. Mi vam predlažemo da isprobate i keks tortu sa dve vrste čokolade koja će vas sigurno oduševiti. 

Sastojci:

  • 400 g maskarponea ili krem sira
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 80 g šećera u prahu
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g nutele
  • 200 ml mleka
  • 400 g keksa

Recept za keks tortu sa 2 čokoladna fila:

17:43
Korak 1

Napravite osnovni fil 

U posudi umutite krem sir (ili maskarpone) sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete gust krem. Podelite na 2 jednaka dela. 

17:43
Korak 2

Dodajte čokoladu i nutelu 

U jednu polovinu fila dodajte istopljenu belu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. U drugu polovinu fila dodajte nutelu i sjedinite mikserom. 

17:43
Korak 3

Ređajte tortu 

Umočite keks u mleko, pa poređajte na dno kalupa. Preko premažite polovinu nutela fila, pa opet poređajte keks koji ste umočili u mleko. Premažite polovinom fila sa belom čokoladom i poređajte keks koji ste umočili u mleko. Zatim ide preostali deo nutela fila (ostavite malo za gornji sloj), još jedan sloj keksa umočenog u mleko i preostali fil sa belom čokoladom. Poređajte još jedna red keksa umočenog u mleko i premažite nutela filom. Ukrasite rendanom čokoladom i stavite u frižider da se stegne nekih 4 sata. 

Pročitajte i ovo: Švarcvald markiza torta

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

(StvarUkusa/S.B.)