Sastojci:
- 113 g putera
- 168 g gorko-slatke čokolade, seckane
- 2 velika jajeta
- 2 velika žumanca
- 50 g šećera
- ⅛ kašičica soli
- 2 kašike višenamenskog brašna
Pogledajte kako se pravi:
Recept za čokoladni lava kolač:
Za ovaj kolač prvo zagrejte rernu na 232 stepena. Čaše za pečenje ili kalupe premažite maslacom i lagano pobrašnite i stavite ih na pleh. Pomešajte puter i čokoladu, i istopite na pari. U činiji pomešajte jaja, žumanca, šećer i so. Umutite na srednjoj brzini do guste i bledo žute boje.
Umešajte čokoladnu mešavinu i brašno u mešavinu jaja dok se dobro ne sjedine. Podeliti testo između pripremljenih kalupa. Pecite 6 do 8 minuta ili dok se strane kolača čvrsto ne stegnu, a sredina počne da se pomera. Pustite da se kolači ohlade u 1 minut. Izvadite kolače naopako okrećući kalupe na tanjir.
Ostavite da odstoji oko 10 sekundi. Odozgo prosejte šećer u prahu i po želji ukrasite bobicama. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i lava kolač od limuna i bele čokolade.
Pročitajte kako se pravi lava kolač od jagoda
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese