Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaoa
Za sirup:
- 350 g šećera
- 300 ml vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 17 kašika brašna
- 17 kašika šećera
- 3 kesice vanilinog šećera
- 300 g margarina
- 1 flašica limunovog ekstrakta
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- malo ulja
- malo mleka
Recept za ledene kocke:
Za ovaj kolač prvo napravite patišpanj od navedenih sastojaka i sipajte u podmazan duguljasti pleh. Pecite oko deset minuta. Za sirup stavite šećer i vodu da provri, ukuvajte i potom prelijte preko hladnog patišpanja.
Napravite fil tako što ćete od litre mleka odvojite malo i razmutiti brašno. Ostatak mleka pomešajte sa šećerom i stavite da provri. Umešajte brašno i skuvajte krem, pa staviti 3 vanilina šećera i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutite margarin sa limunovim ekstraktom i pomešajte sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanj. Za glazuru otopite čokoladu, malo mleka i malo ulja i premažite preko fila. Ohladite i isecite na kocke. Možda ćete želeti da napravite i troslojni posni kolač.
Pročitajte i kako se pravi češki kolač sa makom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama
Svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka