Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika kakaoa
Za sirup:
- 350 g šećera
- 300 ml vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 17 kašika brašna
- 17 kašika šećera
- 3 kesice vanilinog šećera
- 300 g margarina
- 1 flašica limunovog ekstrakta
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- malo ulja
- malo mleka
Recept za ledene kocke:
Za ovaj kolač prvo napravite patišpanj od navedenih sastojaka i sipajte u podmazan duguljasti pleh. Pecite oko deset minuta. Za sirup stavite šećer i vodu da provri, ukuvajte i potom prelijte preko hladnog patišpanja.
Napravite fil tako što ćete od litre mleka odvojite malo i razmutiti brašno. Ostatak mleka pomešajte sa šećerom i stavite da provri. Umešajte brašno i skuvajte krem, pa staviti 3 vanilina šećera i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutite margarin sa limunovim ekstraktom i pomešajte sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanj. Za glazuru otopite čokoladu, malo mleka i malo ulja i premažite preko fila. Ohladite i isecite na kocke. Možda ćete želeti da napravite i troslojni posni kolač.
Pročitajte i kako se pravi češki kolač sa makom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan