Jednostavni kolač od jogurta i limuna je mekan i ujedno osvežavajuć zbog citrusa. Ako volite deserte možda ćete želeti da napravite i pečene nektarine sa sladoledom i medom. Evo i kako se pravi kolač od jogurta i limuna!
Sastojci:
- 200 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 130 g šećera
- 130 ml običnog jogurta
- 4 jajeta
- 4 kašičice limunove kore
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 60 ml ulja
Za glazuru od šećera u prahu:
- 250 g šećera u prahu
- 30 ml limunovog soka
- 1 kašičica limunove kore
Recept za jednostavni kolač od jogurta i limuna:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite kalup za kuglof puterom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji pomešajte šećer, jogurt, jaja, limunovu koricu i ekstrakt vanile. Dodajte suve sastojke u serijama, da bi se dobro izmešali nakon svakog dodavanja. Prelijte uljem i pažljivo mešajte dok se ne sjedini. Sipajte u pripremljeni kalup.
Pecite oko 50-60 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u kalupu 10 minuta. U međuvremenu, pomešajte šećer u prahu, limunov sok i limunovu koricu dok smesa ne postane glatka. Kolač prebacite na tanjir i sipajte glazuru po vrhu. Potpuno ohladite kolač, glazura će se stvrdnuti za 20 do 30 minuta. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi Anđeoski kolač sa 12 belanaca
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus