Sladoled torta sa višnjama je vrlo kremasta, a u nekoliko slojeva prožeta mrvljenim krekerima. Ako volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i letnju Pavlova tortu sa višnjama. Evo i kako se pravi sladoled torta sa višnjama:
Sastojci:
- 100 g višanja bez koštica
- 500 g slatke pavlake za šlag, podeljeno
- 2 kašičice ekstrakta vanile, podeljeno
- ¾ kašičice ekstrakta badema, podeljeno
- 230 g krem sira, omekšanog
- 100 g šećera u prahu, podeljeno
- 400 g graham krekera
- Sveže višnje, za posipanje
Recept za sladoled tortu sa višnjama:
Višnje izblendirajte dok ne budu potpuno glatke, 1 do 2 minuta. Zasebno mikserom umutite 380 g slatke pavlake sa ekstraktom vanile i ekstraktom badema, na srednjoj brzini dok ne postane penasto, oko 30 sekundi. Povećajte brzinu mutite dok se ne napravi čvrst sneg, 1 do 2 minuta i ostavite na stranu.
U velikoj posudi mikserom na srednjoj brzini umutite krem sir, 100 g šećera u prahu i 3 kašike pirea od višanja, dok se smesa ne ujednači i potpuno ne sjedini, oko 2 minuta. Lagano umešajte jednu trećinu mešavine šlaga u mešavinu krem sira dok se dobro ne sjedine. Ponovite u još 2 dodavanja sa preostalom mešavinom šlaga.
Premažite kalup za torte uljem. Dno tepsije obložite slojem graham krekera, lomeći ih kako biste prekrili dno (ne brinite ako ima malih praznina). Premažite keks sa mešavinom šlaga. Zatim stavite sloj sa 1 kašikom pasiranih višanja. Ponovite slojeve još 3 puta sa preostalim krekerima, mešavinom šlaga i pasiranim višnjama, završavajući mešavinom šlaga i višnjama. ladite u frižideru 8 do 24 sata.
Pre serviranja, umutite preostalu slatku pavlaku, 1 kašičicu ekstrakta vanile i badema mikserom na srednjoj brzini dok ne postane penasto, oko 30 sekundi. Povećajte brzinu do srednje visoke i postepeno dodajte preostale 3 kašike šećera u prahu; mutite dok, 1 do 2 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i premažite je šlagom. Preostale pasirane višnje stavite preko šlaga i pospite zatim svežim višnjama.
Pročitajte kako se pravi svečana torta sa jagodama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus