Ako volite da pijete proseko, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite neobčnu tortu sa jagodama i prosekom za koju vam nisu potrebne posebne poslastičarske sposbnosti, već samo malo vremena i strpljenja. Za ovu tortu je potrebno svega 5 sastojaka, a možete da je služite u svim prilikama. 

Sastojci:

  • 600 g jagoda 
  • 1 l sprajta 
  • 500 ml proseka 
  • 36 g želatina 
  • 200 ml vode 

Recept za providnu tortu sa jagodama od 5 sastojaka: 

Pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nauburi. Zatim ga istopite na pari, pa pomešajte sa sprajtom i prosekom. Na alu foliju stavite obruč, a na ivicu stavite plastičnu foliju. Poređajte jagode na dno, pa sipajte smesu od proseka i želatina tako da prekrije jagode. Stavite u frižider oko pola sata da se stegne. Nakon toga poređajte još jedan sloj jagoda i sipajte smesu od proseka i želatina. Ponovo stavite u frižider na pola sata. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Ostavite preko noći da se stegne, pa secite i služite. 

Pročitajte i ovo: Svečana torta sa jagodama, osvežavajuća i lagana

BONUS VIDEO: 

TikTok/_fromtheground Torta

StvarUkusa/S.B.