Keks torta je defnitivno jedan od klasika domaće kuhinje. Domaćice je obožavaju što je jednostavna, ukusna i što je najbolje od svega nema pečenja. Ova keks torta sa dva fila, pravi se baš lako, od samo 5 sastojaka. Ne treba vam nikakvo prethodno iskustvo u pripremi poslastica, a najteže od svega je da sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 300 g kondenzovanog mleka
- 60 ml soka od limuna
- 600 ml slatke pavlake
- 20 g kakao praha
- 18 komada keksa
Priprema:
Kondenzovano mleko pomešajte sa limunovim sokom, pa umutite mikserom na najslabijoj brzini, par minuta. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag. Pomešajte je sa kondenzovanim mlekom, pa dobro sjedinite tako da dobijete ujednačenu kremu. Na dno četvrtastog pleha ili kalupa poređajte keks. Fil podelite u dva dela, pa u jednu polovinu dodajte kakao, a drugu ostavite da bude bela. Prvo preko keksa premažite beli fil i lepo ga poravnajte uz pomoć špatule. Preko pažljivo nanesite čokoladni fil, pa odozgo poređajte još jedan red keksa. Tortu stavite u zamrzivač na neka 3-4 sata da se u lepo stegne. Nakon toga je secite na parčiće željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus