Šljive su sada dostupne svuda i uz nekoliko sastojaka prave jednu baš ukusnu poslaticu koja će se pojesti za tili čas. Ne treba vam mnogo vremena za pripremu i sigurno da skoro sve sastojke već imate kod kuće. Korpice punjene šljivama peku se samo 10 minuta, a za kompletnu pripremu vam ne treba više od pola sata. Prhko testo sa orasima biće savršeno krckavo, a najbolje bi bilo da odmah napravite duplu meru.
Sastojci:
Za testo:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 80 ml ulja
- 3 kašike mlevenih oraha
- 150 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za punjenje:
- 100 g džema od šljiva
- 3-4 krupnije šljive
Priprema:
Jaje kratko umutite sa šećerom uz pomoć ručne mutilice. Sipajte ulje, sve vreme mešajući, dok smesa ne pobeli. Dodajte mlevene orahe i brašano pomešano sa praškom za pecivo, pa zamesite glatko testo. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa testo razvucite oklagijom što tanje. Podelite ga na 12 jednakih kvadrata, pa svaki napunite sa kašičicom džema i odozgo poređajte naseckane šljive. Ivice testa preklopite ka unutra, tako da se spoje ne sredini. Postupak ponavljajte dok ne potrišite sav materijal. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pospite ih sa malo mlevenih oraha ukoliko vam je preostalo. Pecite korpice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 10 minuta, dok ne dobiju rumenu boju. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze