Sastojci:
Za kore:
- 50 g masti
- 3 kasike meda
- 90 g šećera
- 5 kašika mleka
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- 2 jajeta
- 500 g mekog brašna
Za fil:
- 0,5 l mleka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika pšeničnog griza
- 1 limun
- 300 g margarina
Za glazuru:
- 250 g čokolade
- 100 g margarina
Recept za medenu pitu:
Za ovaj kolač umutite mast, šećer, med, jaja, mleko i sodu bikarbonu. Dodajte brašno pa umesite testo i podelite ga tri dela. Tanko razvucite svaki deo i pecite u rerni na 200 stepeni dok kore ne porumene. Potom napravite fil tako što ćete da pomešate griz i malo mleka. Preostalo mleko i šećer ostavite da provri. Kada skuvate griz, ostavite da se prohladi pa sipajte u njega margarin i sok limuna.
Fil podelite na dva dela. Ređajte kore i filujte ih, završite trećom korom. Ostavite u frižideru preko noći pa sutradan otopite čokoladu sa margarinom na pari i prelijte glazuru preko kolača. Servirajte i uživajte. Možda žete želeti da napravite i kolač sa džemom i beze slojem.
Pročitajte i kako da napravite šareni slavski rolat sa svežim sirom i borovnicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu