Sastojci: 

Za kore:

  • 50 g masti
  • 3 kasike meda
  • 90 g šećera
  • 5 kašika mleka
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 2 jajeta
  • 500 g mekog brašna

Za fil:

  • 0,5 l mleka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 kašika pšeničnog griza
  • 1 limun
  • 300 g margarina

Za glazuru:

  • 250 g čokolade
  • 100 g margarina

Recept za medenu pitu:

Za ovaj kolač umutite mast, šećer, med, jaja, mleko i sodu bikarbonu. Dodajte brašno pa umesite testo i podelite ga tri dela. Tanko razvucite svaki deo i pecite u rerni na 200 stepeni dok kore ne porumene. Potom napravite fil tako što ćete da pomešate griz i malo mleka. Preostalo mleko i šećer ostavite da provri. Kada skuvate griz, ostavite da se prohladi pa sipajte u njega margarin i sok limuna.

Fil podelite na dva dela. Ređajte kore i filujte ih, završite trećom korom. Ostavite u frižideru preko noći pa sutradan otopite čokoladu sa margarinom na pari i prelijte glazuru preko kolača. Servirajte i uživajte. Možda žete želeti da napravite i kolač sa džemom i beze slojem.

Pročitajte i kako da napravite šareni slavski rolat sa svežim sirom i borovnicama

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa