Sastojci:

  • 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1-1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 6 kašika posnog margarina
  • 160 g seckanih lešnika, tostiranih
  • 1 kašika rendane korice pomorandže
  • 120 g semena nara

Recept za posnu slavsku salatu sa prokeljom:

Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne.

U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte! Možda će vas zanimati i 6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu.

Pročitajte i kako se pravi prokelj zapečen sa sirom i pavlakom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa