Sastojci:
- 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
- 60 ml maslinovog ulja
- 1-1/2 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 6 kašika posnog margarina
- 160 g seckanih lešnika, tostiranih
- 1 kašika rendane korice pomorandže
- 120 g semena nara
Recept za posnu slavsku salatu sa prokeljom:
Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne.
U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte! Možda će vas zanimati i 6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu.
Pročitajte i kako se pravi prokelj zapečen sa sirom i pavlakom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka