Sastojci:
- 4 velika belanca
- 360 g bademovog brašna
- 300 g šećera u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 180 g šećera u prahu
Za fil:
- 120 g krem sira, omekšanog
- 3 kašike putera, omekšanog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 360 g šećera u prahu
- dodatni mleveni cimet
Recept za novogodišnje makarone sa ukusom cimet rolnica:
Kako biste napravili ove makarone, ostavite belanca da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Dvaput prosejte bademovo brašno, šećer u prahu i cimet.
Zagrejte rernu na 162°. Umutite belanca na srednjoj brzini. Postepeno dodajte šećer,1 po 1 kašiku, mutite na jakoj brzini, dok se ne formira čvrst sneg. Umešajte mešavinu bademovog brašna.
Smesu u ubacite u kesu sa širokim vrhom, pa istisnite kolače prečnika 3 cm, na udaljenosti od 5 cm jedan od drugog, na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok ne porumene i ne postanu čvrsti na dodir, 9-12 minuta. Nakon toga ih potpuno ohladite.
Za fil, umutite krem sir i puter dok ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanile. Postepeno umutite šećer u prahu. Stavite u frižider dok se smesa ne stegne, oko 10 minuta.
Nanesite oko 1/4 kašičice fila na dno svake polovine kolačića i preklopite drugim kolačem. Dodatno pospite cimetom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje makarone.
Pročitajte kako se prave makaronsi za Dan zaljubljenih
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka