Sastojci:

  • 4 velika belanca
  • 360 g bademovog brašna
  • 300 g šećera u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 180 g šećera u prahu

Za fil:

  • 120 g krem sira, omekšanog
  • 3 kašike putera, omekšanog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 360 g šećera u prahu
  • dodatni mleveni cimet

Recept za novogodišnje makarone sa ukusom cimet rolnica:

Kako biste napravili ove makarone, ostavite belanca da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Dvaput prosejte bademovo brašno, šećer u prahu i cimet.

Zagrejte rernu na 162°. Umutite belanca na srednjoj brzini. Postepeno dodajte šećer,1 po 1 kašiku, mutite na jakoj brzini, dok se ne formira čvrst sneg. Umešajte mešavinu bademovog brašna.

Smesu u ubacite u kesu sa širokim vrhom, pa istisnite kolače prečnika 3 cm, na udaljenosti od 5 cm jedan od drugog, na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok ne porumene i ne postanu čvrsti na dodir, 9-12 minuta. Nakon toga ih potpuno ohladite.

Za fil, umutite krem sir i puter dok ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanile. Postepeno umutite šećer u prahu. Stavite u frižider dok se smesa ne stegne, oko 10 minuta.

Nanesite oko 1/4 kašičice fila na dno svake polovine kolačića i preklopite drugim kolačem. Dodatno pospite cimetom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i novogodišnje makarone.

Pročitajte kako se prave makaronsi za Dan zaljubljenih

BONUS VIDEO

Instagram/ 1tekkurabiy Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom

StvarUkusa