Sastojci:
- 250 g osušenog kokosa
- 45 ml tečnog zaslađivača
- 80 ml kokosovog mleka
- 60 ml kokosovog ulja, rastopljenog
Za glazuru:
- 120 g posne crne čokolade
- 15 ml kokosovog ulja
Recept za posne kokos štanglice:
Kako biste napravili ove štanglice, u pomešajte nezaslađeni kokos, javorov sirup, nezaslađeno kokosovo mleko i otopljeni kokos. Redosled nije bitan. Mešajte dok ne počne da se lepi, ako je previše suvo, dodajte još malo otopljenog kokosovog ulja. Takođe možete staviti sve sastojke u blender i blendirati na velikoj brzini 1 minut, da se rabije kokos.
Pokrijte pleh sa papirom za pečenje. Ostavite na stranu. Ravnomerno rasporedite kokosovo testo po plehu, rukama ili lopaticom čvrsto pritisnite testo po celom dnu pleha.
Stavite tepsiju u zamrzivač na 10 minuta. Crnu čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari. Izvadite pleh iz zamrzivača, sipajte otopljenu čokoladu na kokosovu pločicu, koristeći lopaticu da ravnomerno rasporedite otopljenu čokoladu. Ponovo zamrznite 5-10 minuta, da se čokoladni sloj stegne.
Izvadite iz zamrzivača i isecite na štanglice. Možda ćete želeti da napravite i posne čokoladne kuglice sa ovsom za Svetog Nikolu.
Pročitajte kako se prave slavski kolačići sa belom čokoladom i malinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu
Posne čokoladne kuglice sa ovsom za Svetog Nikolu