Sastojci:

  • 250 g osušenog kokosa
  • 45 ml tečnog zaslađivača
  • 80 ml kokosovog mleka
  • 60 ml kokosovog ulja, rastopljenog

Za glazuru:

  • 120 g posne crne čokolade
  • 15 ml kokosovog ulja

Recept za posne kokos štanglice:

Kako biste napravili ove štanglice, u pomešajte nezaslađeni kokos, javorov sirup, nezaslađeno kokosovo mleko i otopljeni kokos. Redosled nije bitan. Mešajte dok ne počne da se lepi, ako je previše suvo, dodajte još malo otopljenog kokosovog ulja. Takođe možete staviti sve sastojke u blender i blendirati na velikoj brzini 1 minut, da se rabije kokos.

Pokrijte pleh sa papirom za pečenje. Ostavite na stranu. Ravnomerno rasporedite kokosovo testo po plehu, rukama ili lopaticom čvrsto pritisnite testo po celom dnu pleha.

Stavite tepsiju u zamrzivač na 10 minuta. Crnu čokoladu i kokosovo ulje otopite na pari. Izvadite pleh iz zamrzivača, sipajte otopljenu čokoladu na kokosovu pločicu, koristeći lopaticu da ravnomerno rasporedite otopljenu čokoladu. Ponovo zamrznite 5-10 minuta, da se čokoladni sloj stegne.

Izvadite iz zamrzivača i isecite na štanglice. Možda ćete želeti da napravite i posne čokoladne kuglice sa ovsom za Svetog Nikolu.

Pročitajte kako se prave slavski kolačići sa belom čokoladom i malinama

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Čokoladani kolačići sa kikirikijem

StvarUkusa