Sastojci:

  • 300 ml mlake vode
  • 50 g svežeg kvasca
  • 550 g brašna
  • 60 g posnog margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 vanilina šećera u prahu

Recept za posne krofne:

Kako biste napravili ovo posno jelo, u mlaku vodu ubacite kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Pomešajte posni margarin i šećer, zatim dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom i zamesite testo. Ostavite da testo nadođe 30 minuta i onda vadite krofne modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.

Testo rastanjite na 6-7 mm i ostavite desetak minuta da nadođe. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvucite, ali ne pritiskajte mnogo. Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržite.

Pržite u zagrejanom ulju, ali ne vrelom, kako ne bi naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sada bude gore, a ona koja je bila gore, da se prva prži u ulju. Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali vanilin šećer. Možda ćete želeti da napravite i najsočniji posni kolač sa džemom i višnjama.

Pročitajte kako da napravite i najlepšu posnu bajaderu sa kikiriki puterom i čokoladom

BONUS VIDEO

TikTok/thecollegechefs Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

StvarUkusa