Sastojci:
- 1 sušenu ljutu papričicu
- 1 kašika semena korijandera
- ½ čena belog luka
- 1 šaka svežeg bosiljka
- 1 šaka svežeg korijandera
- maslinovo ulje
- 1 limun
- šnicle tunjevine, ukupno 900 g
Pogledajte kako se pravi:
Recept za tuna stek Džejmija Olivera:
Kako biste napravili tuna stek, dobro izgnječite ljutu papričicu i semenke korijandera. Beli luk oljuštite i iseckajte, listove začinskog bilja iseckajte sitno i sve to ubacite u avan sa tučkom, sipajte malo limunovog soka, po ukusu. Izgnječite, začinite morskom solju i crnim biberom.
Šnicle tunjevine začinite sa obe strane i sve natrljajte mešavinom bilja. Zagrejte gril tiganj, i zapecite je, oko 60 sekundi sa svake strane. Servirajte sa omiljenom salatom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slaganu salatu sa krompirom, jajima i tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi pirinač zapečen sa tunjevinom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun