Ukoliko nemate svežu tunu, možete napraviti salatu sa tunevinom iz konzerve.
Sastojci:
- 500 g tunjevine sveže
- po 2 crvene i zelene paprike
- 3 paradajza
- 6 krompira srednje veličine
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
- 200 ml bujona
- kašičica seckane majčine dušice
- so, biber
Postupak:
1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.
2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus