Ukusno jelo na drugačiji način.

Sastojci:

  • 300 g čvrstih krompira
  • so, biber
  • 3 glavice luka
  • 3 kiselkaste jabuke
  • 750 g fileta bele ribe (škarpina, oslić)
  • 2 kašike putera
  • 400 g kiselog kupusa ribanca
  • 1 veza vlašca
  • 4 jajeta
  • 300 g kisele pavlake

Priprema:

1. Kuvati krompir u ljusci 20 minuta, oljuštiti ga i iseći na kolutove, kao i luk. Oljuštiti i iseći jabuke na kockice. Ispržiti ribu na tiganju.

2. Zagrejati u šerpi puter i ispržiti luk, pa dodati proceđen ribanac i jabuke. Podesiti rernu na 220 stepeni.

3. Poređati u pleh krompir, ribanac, luk i ribu. Iseckati vlašac i posuti preko. Poklopiti redom krompira. Pomešati jaja, pavlaku, so i biber, pa preliti jelo. Peći oko 20 minuta i ukrasiti po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs