Ukusno jelo na drugačiji način.
Sastojci:
- 300 g čvrstih krompira
- so, biber
- 3 glavice luka
- 3 kiselkaste jabuke
- 750 g fileta bele ribe (škarpina, oslić)
- 2 kašike putera
- 400 g kiselog kupusa ribanca
- 1 veza vlašca
- 4 jajeta
- 300 g kisele pavlake
Priprema:
1. Kuvati krompir u ljusci 20 minuta, oljuštiti ga i iseći na kolutove, kao i luk. Oljuštiti i iseći jabuke na kockice. Ispržiti ribu na tiganju.
2. Zagrejati u šerpi puter i ispržiti luk, pa dodati proceđen ribanac i jabuke. Podesiti rernu na 220 stepeni.
3. Poređati u pleh krompir, ribanac, luk i ribu. Iseckati vlašac i posuti preko. Poklopiti redom krompira. Pomešati jaja, pavlaku, so i biber, pa preliti jelo. Peći oko 20 minuta i ukrasiti po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus