Ukusan obrok ili prilog uz meso.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 1 šolja mleka
  • ½ glavica belog luka
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • začin od sušenog povrća
  • mleveni biber

Priprema:

1. Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.

2. Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju.

3. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs