Ukusan obrok ili prilog uz meso.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 šolja mleka
- ½ glavica belog luka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- začin od sušenog povrća
- mleveni biber
Priprema:
1. Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.
2. Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju.
3. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem