Ručak koji će vas oduševiti ukusom.
Sastojci:
- 250 g praziluka
- 500 g krompira
- 500 g karfiola
- glavica luka
- 350 g slanine
- kašika putera
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
- kašika senfa
- 100 g rendane gaude
- so, biber
Priprema:
1. Krompir i praziluk nasecite na kolutove, a karfiol razdvojte na cvetove. Slaninu isecite na tračice, a luk na kockice.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slažite povrće i krompir u namašćenu vatrostalnu plitku posudu. Luk lagano propržite na zagrejanom puteru sa slaninom pa ga u činiji izmešajte sa obe pavlake, jajima, senfom i sa 50 g gaude. Preliv začinite solju i biberom.
3. Prelijte đuveč, pospite preostalim sirom i pecite 45-50 minuta dok ne dobije lepu zlatnosmećkastu boju. Ukrasite svežim peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem