Ručak koji će vas oduševiti ukusom.

Sastojci:

  • 250 g praziluka
  • 500 g krompira
  • 500 g karfiola
  • glavica luka
  • 350 g slanine
  • kašika putera
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 2 jajeta
  • 2 kašike kisele pavlake
  • kašika senfa
  • 100 g rendane gaude
  • so, biber

Priprema:

1. Krompir i praziluk nasecite na kolutove, a karfiol razdvojte na cvetove. Slaninu isecite na tračice, a luk na kockice.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slažite povrće i krompir u namašćenu vatrostalnu plitku posudu. Luk lagano propržite na zagrejanom puteru sa slaninom pa ga u činiji izmešajte sa obe pavlake, jajima, senfom i sa 50 g gaude. Preliv začinite solju i biberom.

3. Prelijte đuveč, pospite preostalim sirom i pecite 45-50 minuta dok ne dobije lepu zlatnosmećkastu boju. Ukrasite svežim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs