Ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 2dl maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk
- 2 čena belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- so, biber
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 ¼ šolje goveđeg bujon (kocka)
- 1 sos od paradajza
- 1 konezerva pelata seckanog
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- makarone
- 1 šolja rendanog čedar sira
- svež peršun, za ukras
Priprema:
Propržite crni luk u velikom tiganju i pred kraj dodajte beli. Zatim dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Dodajte paradajz pire i promešajte, pa prelijte bujonom, paradajz sosom i pelatom. Začinite crvenom mlevenom paprikom i začinima po želji, pa dodajte makarone. Kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša, oko 15 minuta. Dodajte sir i sklonite sa vatre. Pre posluživanja, ukrasite peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno