Ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 2dl maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk
- 2 čena belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- so, biber
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 ¼ šolje goveđeg bujon (kocka)
- 1 sos od paradajza
- 1 konezerva pelata seckanog
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- makarone
- 1 šolja rendanog čedar sira
- svež peršun, za ukras
Priprema:
Propržite crni luk u velikom tiganju i pred kraj dodajte beli. Zatim dodajte mleveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Dodajte paradajz pire i promešajte, pa prelijte bujonom, paradajz sosom i pelatom. Začinite crvenom mlevenom paprikom i začinima po želji, pa dodajte makarone. Kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša, oko 15 minuta. Dodajte sir i sklonite sa vatre. Pre posluživanja, ukrasite peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus