Makaroni sa tunom i jajima se prave uz dodatak majoneza. Jelo ima čvršću konzistenciju, te je vrlo pogodno za nošenje u kutiji, za ručak na poslu ili na fakultetu. Možda ćete želeti da napravite i tuna salatu sa kuvanim jajima. Za najbolje rezultate ostavite makarone sa tunom da odstoje u frižideru preko noći kako bi se ukusi pomešali. Evo kako se prave makaroni sa tunom i jajima!
Sastojci:
- 250 g makarona
- 125 g majoneza
- 30 ml kiselih krastavaca
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 130 g smrznutog graška, odmrznutog
- 60 g seckanog luka
- 60 g seckanog celera
- 140 g tunjevine, oceđene i ispečene
- 3 tvrdo kuvana velika jajeta, seckana
Recept za makarone s tunom i jajima
Skuvajte makarone
Za makarone sa tunom i jajima, skuvajte makarone prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih i isperite hladnom vodom. Pustite da se potpuno ohlade.
Pomešajte povrće, preliv i makarone
U velikoj činiji pomešajte grašak, luk, celer, tunjevinu, jaja i makarone. Dodajte preliv i lagano sve izmešajte. Ostavite u frižideru do serviranja. Uživajte u makaronama sa tunom i jajima!
Pročitajte i IDEJA ZA RUČAK: Posni složenac sa tunjevinom preliven bešamel sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama