Ako ne znate šta da pripremite danas za ručak isprobajte ovaj posni složenac, svideće vam se.
Sastojci:
- 3 konzerve tune u komadićima
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- manji koren celera
- 50 g sojinih ljuspica
- 300 ml soka od paradajza
- 6 krompira
Za bešamel:
- 2 kaške ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
- suvi začin, so
Priprema:
Na tihoj vatri u ulju od oceđene tune propržite sitno iseckan crni luk, narendanu šargarepu i koren celera.
Sojine ljuspice potopite u 100 ml vrele vode, sačekajte da upiju vodu i ocedite ih.
U gotovo povrće dodajte oceđenu tunu, sojine ljuspice i sok od paradajza. Pustite da provri, smanjite i krčkajte desetak minuta.
Đuvečaru podmažite uljem. Zatim narendajte krompir, pa u đuvečaru stavite polovinu narendanog krompira, blago posolite i poravnajte. Preko sipajte tunu sa povrće, a zatim drugu polovinu krompira koji ćete blago posoliti.
Za bešamel: Ulje zagrejte, pa dodajte brašno i blago zapržite, nalijte vodom i dodajte suvi začin, pa mešajte dok bešamel ne provri. Prelijte bešamel preko krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 10-15 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom