Ako ne znate šta da pripremite danas za ručak isprobajte ovaj posni složenac, svideće vam se.

Sastojci:

  • 3 konzerve tune u komadićima
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • manji koren celera
  • 50 g sojinih ljuspica
  • 300 ml soka od paradajza
  • 6 krompira

Za bešamel:

  • 2 kaške ulja
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • suvi začin, so

Priprema:

Na tihoj vatri u ulju od oceđene tune propržite sitno iseckan crni luk, narendanu šargarepu i koren celera.

Sojine ljuspice potopite u 100 ml vrele vode, sačekajte da upiju vodu i ocedite ih.

U gotovo povrće dodajte oceđenu tunu, sojine ljuspice i sok od paradajza. Pustite da provri, smanjite i krčkajte desetak minuta.

Đuvečaru podmažite uljem. Zatim narendajte krompir, pa u đuvečaru stavite polovinu narendanog krompira, blago posolite i poravnajte. Preko sipajte tunu sa povrće, a zatim drugu polovinu krompira koji ćete blago posoliti.

Za bešamel: Ulje zagrejte, pa dodajte brašno i blago zapržite, nalijte vodom i dodajte suvi začin, pa mešajte dok bešamel ne provri. Prelijte bešamel preko krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 10-15 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Dušice Petrović