Pirinač se najčešće koristi za pripremu pilava i rižota, a postoji i čuveno italijansko jelo koje se zove rizi bizi. Danas vam predlažemo da ga napravite na drugačiji način, a sigurni smo da će vam se dopasti. Zapecite pirinač sa tunjevinom, sirom, jajima i paradajzom i poslužite za ručak.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 2 šolje vode
- 1 crni luk
- 1 veza peršuna
- 250 g tunjevine
- 3 jajeta
- 1 šolja mleka
- 200 g čeri paradajza
- 140 g tvrdog sira
Recept za zapečeni pirinač:
Pirinač operite i stavite u šerpu, pa sipajte vodu. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 15 minuta. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte u skuvani pirinač. Zatim dodajte seckani peršun i proceđenu tunjevinu, pa sve lepo promešajte. Puterom premažite vatrostalnu posudu, pa sipajte pripremljeni pirinač i poravnajte. Jaja posolite, pa umutite sa mleko i sipajte preko pirinča. Poređajte preko čeri paradajz isečen na polovine, pa pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem