Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Naziv su dobila jer su bila pikantna, ali danas ukus možete da prilogađavete vašim željama. Punjena jaja možete da pravite na različite načine, a mi vam donsimo savršen recept. Napunite ih tunjevinom i pečenim paprikama, pa služite kao predjelo ili za večeru.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 2 pečene paprike (iz tegle)
  • 3 kašike majoneza
  • 250 g tunjevine

Recept za jaja punjena tunjevinom i pečenom paprikom:

Jaja tvrdo skuvajte, pa ih prebacite u ledenu vodu da se ohlade. Paprike izblendirajte sa majonezom. Jaja presecite na pola i izvadite žumanca. Stavite ih u neku posudu i posolite. Viljuškom ispasirajte, pa dodajte proceđenu tunjevinu i sve lepo sjedinite. Na kraju dodajte majonez sa paprikom i promešajte. Napunite belanca i servirajte. 

Pročitajte i ovo: Jaja punjena slaninom

BONUS VIDEO:

Izbeljivanje jaja sirćetom TikTok/ondymikula

StvarUkusa/S.B.