Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Naziv su dobila jer su bila pikantna, ali danas ukus možete da prilogađavete vašim željama. Punjena jaja možete da pravite na različite načine, a mi vam donsimo savršen recept. Napunite ih tunjevinom i pečenim paprikama, pa služite kao predjelo ili za večeru.
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 pečene paprike (iz tegle)
- 3 kašike majoneza
- 250 g tunjevine
Recept za jaja punjena tunjevinom i pečenom paprikom:
Jaja tvrdo skuvajte, pa ih prebacite u ledenu vodu da se ohlade. Paprike izblendirajte sa majonezom. Jaja presecite na pola i izvadite žumanca. Stavite ih u neku posudu i posolite. Viljuškom ispasirajte, pa dodajte proceđenu tunjevinu i sve lepo sjedinite. Na kraju dodajte majonez sa paprikom i promešajte. Napunite belanca i servirajte.
Pročitajte i ovo: Jaja punjena slaninom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs