Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Naziv su dobila jer su bila pikantna, ali danas ukus možete da prilogađavete vašim željama. Punjena jaja možete da pravite na različite načine, a mi vam donsimo savršen recept. Napunite ih tunjevinom i pečenim paprikama, pa služite kao predjelo ili za večeru.
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 pečene paprike (iz tegle)
- 3 kašike majoneza
- 250 g tunjevine
Recept za jaja punjena tunjevinom i pečenom paprikom:
Jaja tvrdo skuvajte, pa ih prebacite u ledenu vodu da se ohlade. Paprike izblendirajte sa majonezom. Jaja presecite na pola i izvadite žumanca. Stavite ih u neku posudu i posolite. Viljuškom ispasirajte, pa dodajte proceđenu tunjevinu i sve lepo sjedinite. Na kraju dodajte majonez sa paprikom i promešajte. Napunite belanca i servirajte.
Pročitajte i ovo: Jaja punjena slaninom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus