Pesto od kelja je jednostavan, ukusan i aromatičan, a možete da ga napravite za 5 minuta sa vrlo jednostavnim i pristupačnim sastojcima. Ako volite ovo povrće, možda ćete želeti da napravite i varivo na vodi sa keljom i belim pasuljem. Pesto namažite na sendvič, pomešajte sa testeninom ili servirajte kao predjelo uz hrskavi hleb. Evo i kako se pravi pesto od kelja!

Sastojci:

  • 120 g seckanog kelja, odstranite stabljike
  • 40 g badema
  • 1 čen belog luka
  • 60 g parmezana
  • 30 ml hladne vode
  • 1 kašika limunovog soka
  • ½ kašičice soli
  • 30 ml maslinovog ulja

Recept za pesto od kelja:

Isperite kelj, osušite ga, iseckajte listove.U blender ubacite iseckane listove kelja, bademe, rendani parmezan, beli luk, so i vodu i mešajte dok se sastojci ne pretvore u kremastu masu. Dodajte maslinovo ulje i blendirajte još nekoliko puta dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodajte još vode ili ulja, dok ne postignete željenu konzistenciju, a zatim probajte i začinite po ukusu. Prebacite u posudu, čuvajte u tegli ili upotrebite odmah.

Pročitajte kako se pravi posni čips od kelja, zdrava grickalica

BONUS VIDEO:

rolovana piletina sa pesto sosom  instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.