Sastojci:
- 12 kašika šećera
- 2 kašike vanilinog šećera
- 400 ml vode
- 4 kašike džema po izboru
- 300 g višanja bez koštica
- 100 g pšeničnih klica
- 20 kašika brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Recept za posni kolač sa džemom i višnjama:
Za ovaj kolač u vodu dodajte džem i šećer, i dobro promešajte. Zatim ubacite pšenične klice i promešajte. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu. Promešajte da se sjedini. U ovu smesu dodajte višnje, pa promešajte kašikom.
Ostavite da se odmori dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Za to vreme trešnje će se odmrznuti, pa još jednom promešajte. Sipajte smesu u pleh veličine 30x20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u zavisnosti od rerne, na srednjoj vatri ili dok blago ne porumeni i čačkalica bude čista.
Isecite na kvadrate i pospite šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač od ovsenih pahuljica i banana.
Pročitajte kako se pravi posni čokoladni kolač sa marmeladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun