Sastojci:
- 2 zrele banane, 225 g
- 150 g ovsenih pahuljica
- 50 g ovsenog brašna
- 80 g jogurta od soje
- 3-4 kašike meda
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ¾ kašičice mlevenog cimeta
- prstohvat mlevenog muskatnog oraha
- prstohvat soli
Recept za posni kolač od ovsenih pahuljica:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na180 ° C i obložite pleh za pečenje veličine 15 x 15 cm sa papirom za pečenje. U velikoj činiji izgnječite banane i pomešajte ih sa jogurtom od soje, medom, ekstraktom vanile, cimetom, muskatnim orahom i prstohvatom soli.
Mešajte dok ne postane glatko. U mokru smesu dodajte ovsene pahuljice i ovseno brašno i mešajte dok se ne sjedine. Prebacite testo u pripremljeni pleh i ravnomerno ga rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta, ili dok se kolač ne stegne u sredini.
Pustite da se ohladi najmanje 15 minuta pre serviranja. Ukrasite jogurtom od soje. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni čokoladni kolač sa marmeladom.
Pročitajte kako se pravi posna rozen torta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu