Sastojci:
- 2 zrele banane, 225 g
- 150 g ovsenih pahuljica
- 50 g ovsenog brašna
- 80 g jogurta od soje
- 3-4 kašike meda
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ¾ kašičice mlevenog cimeta
- prstohvat mlevenog muskatnog oraha
- prstohvat soli
Recept za posni kolač od ovsenih pahuljica:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na180 ° C i obložite pleh za pečenje veličine 15 x 15 cm sa papirom za pečenje. U velikoj činiji izgnječite banane i pomešajte ih sa jogurtom od soje, medom, ekstraktom vanile, cimetom, muskatnim orahom i prstohvatom soli.
Mešajte dok ne postane glatko. U mokru smesu dodajte ovsene pahuljice i ovseno brašno i mešajte dok se ne sjedine. Prebacite testo u pripremljeni pleh i ravnomerno ga rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta, ili dok se kolač ne stegne u sredini.
Pustite da se ohladi najmanje 15 minuta pre serviranja. Ukrasite jogurtom od soje. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni čokoladni kolač sa marmeladom.
Pročitajte kako se pravi posna rozen torta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Trik da se knedle za supu ne raspadaju i da ne budu tvrde
Isprobajte najbolju krompir salatu sa slaninicom
Recept za jednostavne domaće perece
Slani zalogaji sa šunkom i krem sirom
Domaće oblande sa grizom