Sastojci:

  • 450 g šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 100 g crnog luka
  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 3 kašičice mešavine suvih začina
  • 30 ml ulja
  • 2 lovorova lista
  • biber, po ukusu

Recept za gulaš od šampinjona za ručak:

Kako biste napravili gulaš od šampinjona očistite crni luk i isecite ga na kockice, a zatim očistite šampinjone i isecite ih na krupne komade. Zagrejte ulje u šerpi i kada je zagrejano, dodajte crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta. Nakon toga dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju.

Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu. Mešajte redovno, kako ne bi zagoreli. U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, začinite začinima i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza. Gulaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje, ukoliko je suviše tečan dodajte kašičicu skrobnog brašna. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu.

Pročitajte kako se pravi zapečeni pire krompir sa šampinjonima

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow složenac od krompira i pečuraka

StvarUkusa