Sastojci:
- 450 g šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 100 g crnog luka
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 3 kašičice mešavine suvih začina
- 30 ml ulja
- 2 lovorova lista
- biber, po ukusu
Recept za gulaš od šampinjona za ručak:
Kako biste napravili gulaš od šampinjona očistite crni luk i isecite ga na kockice, a zatim očistite šampinjone i isecite ih na krupne komade. Zagrejte ulje u šerpi i kada je zagrejano, dodajte crni luk i pržite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta. Nakon toga dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju.
Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu. Mešajte redovno, kako ne bi zagoreli. U prodinstane šampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, začinite začinima i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza. Gulaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje, ukoliko je suviše tečan dodajte kašičicu skrobnog brašna. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu.
Pročitajte kako se pravi zapečeni pire krompir sa šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu