Sastojci:

  • 7 velikih krompira
  • 400 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 g sira
  • so i biber po ukusu
  • lovorov list

Recept za zapečeni krompir sa šampinjonima:

Za zapečeni pire krompir stavite krompir da se skuva. Dodajte so i lovorov list. Dok se krompir kuva pripremite fil. Šampinjone isecite na kriške, crni luk sitno iseckajte, a sir narendajte. Polovinu kašike ulja sipajte u zagrejan tiganj i dodajte šampinjone. Pržite ih na jakoj vatri, a zatim dodajte so i biber. Ubacite i seckani luk i propržite sve zajedno.

Ocedite krompire i sipajte vruće mleko, pa napravite pire krompir. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite polovinu pirea i poravnajte ga pa preko toga stavite fil od pečuraka. Preostali pire stavite preko pečuraka i poravnajte.

Posipajte rendanim kačkavaljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15-30 minuta u zavisnici od rerne. Možda ćete želeti da napravite i pire krompir sa keljom na irski način.

Pročitajte kako se prave kupice od zapečenog pire krompira

BONUS VIDEO

Instagram/dontgobaconmyheart_ Jelo od pire i pečenog krompira

StvarUkusa