Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli od vrata, bez kosti
- 200 ml piva
- 100 g slanine
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica ljute paprike
- 1 veliki crni luk - debelo narezan
- 1 kašičica sušenog majorana
- 3 lovorova lista
Recept za šnicle od svinjskog vrata:
Kako biste napravili ove šnicle, operite i osušite svinjske šnicle kuhinjskim krpama. Slaninu nasecite na tanke trake i upotrebite je za ukrašavanje šnicli.
Ljutu papriku i majoran utrljajte u šnicle, pa ih stavite u činiju i prelijte ih pivom, tako da meso bude potpuno pokriveno. U marinadu dodajte lovorov list i narezani luk, pa stavite u frižider i ostavite da odstoji preko noći.
Izvadite meso iz frižidera. Lagano nauljite šnicle, ukrasite slaninom, a zatim ih pecite u rerni, dok spolja ne porumene. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka.
Pročitajte kako se prave faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda