Sastojci:

  • 4 svinjske kotlete sa kostima ili bez kostiju
  • 1 kašičica soli, ili po ukusu
  • ⅓ kašičica bibera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike putera

Za sos:

  • 240 g isečenih pečuraka
  • 2 kašike svežeg peršuna iseckanog, podeljenog
  • 1 kašika sveže majčine dušice, seckane
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 180 ml pavlake za kuvanje

Recept za svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka:

Šnicle začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na jakoj temperaturi, dok se puter ne istopi. Kada se tiganj zagreje, pržite šnicle oko 3-4 minuta po strani dok ne porumene, a sredina više ne bude svetlo ružičasta (pržite u serijama ako je potrebno), pa ostavite na stranu.

Dodajte pečurke u puter u tiganju i pržite 3-4 minuta na srednjoj vatri. Kada pečurke porumene, dodajte pola peršuna, pola majčine dušice i sav beli luk, pa pržite 30 sekundi dok ne zamiriše.

Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i biberom, po svom ukusu. Vratite šnicle nazad u sos, ostavite da se krčka jedan minut. Ukrasite preostalim začinskim biljem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.

Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

StvarUkusa