Sastojci:
- 4 svinjske kotlete sa kostima ili bez kostiju
- 1 kašičica soli, ili po ukusu
- ⅓ kašičica bibera
- 2 kašike ulja
- 2 kašike putera
Za sos:
- 240 g isečenih pečuraka
- 2 kašike svežeg peršuna iseckanog, podeljenog
- 1 kašika sveže majčine dušice, seckane
- 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 180 ml pavlake za kuvanje
Recept za svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka:
Šnicle začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na jakoj temperaturi, dok se puter ne istopi. Kada se tiganj zagreje, pržite šnicle oko 3-4 minuta po strani dok ne porumene, a sredina više ne bude svetlo ružičasta (pržite u serijama ako je potrebno), pa ostavite na stranu.
Dodajte pečurke u puter u tiganju i pržite 3-4 minuta na srednjoj vatri. Kada pečurke porumene, dodajte pola peršuna, pola majčine dušice i sav beli luk, pa pržite 30 sekundi dok ne zamiriše.
Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i biberom, po svom ukusu. Vratite šnicle nazad u sos, ostavite da se krčka jedan minut. Ukrasite preostalim začinskim biljem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.
Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom