Sastojci:

  • 4 svinjske kotlete sa kostima ili bez kostiju
  • 1 kašičica soli, ili po ukusu
  • ⅓ kašičica bibera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike putera

Za sos:

  • 240 g isečenih pečuraka
  • 2 kašike svežeg peršuna iseckanog, podeljenog
  • 1 kašika sveže majčine dušice, seckane
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 180 ml pavlake za kuvanje

Recept za svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka:

Šnicle začinite solju i biberom. Zagrejte ulje i puter u tiganju na jakoj temperaturi, dok se puter ne istopi. Kada se tiganj zagreje, pržite šnicle oko 3-4 minuta po strani dok ne porumene, a sredina više ne bude svetlo ružičasta (pržite u serijama ako je potrebno), pa ostavite na stranu.

Dodajte pečurke u puter u tiganju i pržite 3-4 minuta na srednjoj vatri. Kada pečurke porumene, dodajte pola peršuna, pola majčine dušice i sav beli luk, pa pržite 30 sekundi dok ne zamiriše.

Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta dok se malo ne zgusne. Začinite solju i biberom, po svom ukusu. Vratite šnicle nazad u sos, ostavite da se krčka jedan minut. Ukrasite preostalim začinskim biljem i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečene svinjske šnicle sa krompirom u umaku od sira.

Pročitajte kako se prave karamelizovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO

Kurir televizija ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

StvarUkusa