Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

RUČAK ZA DESETKU: Svinjski vrat pripremljen kao natur šnicla sa šampinjonima

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

RUČAK ZA DESETKU: Svinjski vrat pripremljen kao natur šnicla sa šampinjonima

Izvor: Foto: printscreen/Domaći recepti

Uz pire krompir i zelenu salatu ručak je potpun.

Sastojci:

Ovo je mera za 5 osoba a vi prilagodite sebi
  • 1,5 kg svinjskog vrata sa kostima
  • suvi začin, so i biber
  • ulje za prženje 100 ml
  • brašno da se uvalja meso
  • 200 – 300 g svežih šampinjona
  • kurkuma, sušen peršunov list, malo belog luka u granulama

Priprema:

Svinjski vrat odkostiti, pa tamo gde je deblji malo lupiti čekićem kako bi se poravnao i ne bi bilo predebelo. Ukoliko vidite neku žilicu samo je presecite. Posoliti i pobiberiti, sa svake strane po malo.

Zagrejati ulje, nešto slabije od najjačeg, pa uvaljati dobijenu šnicu u brašno sa obe strane i staviti da se prži. Pržiti meso dok sa svake strane ne porumeni, tačnije krene da rumeni. Odlagati na tanjir.

U dublji tiganj ili šerpu poslagati šnicle preliti uljem od pečenja, ne sipate sve, samo ono “što dobro izgleda”, ako ima zagorenih delova izbacite.

Nalijete vode da prelije šnicle pa stavite na slabu vatru da se polako krčka.

Ovako ostaviti meso sat do sat ipo, polupoklopljeno da lagano vri. Usput prodrmate šerpu ili tiganj, ili viljuškom malo ispomerate šnicle, čisto da proverite da se neka nije zalepila za dno. Ukoliko jeste samo podvucite viljušku i nemojte čupati šniclu nego ispod nje pomeranjem višljuške levo – desno sastružite zalepljeni deo. Nastavite krčkanje.

Posle sat do sat ipo trebalo bi da su šnicle fino mekane, bocnite ih, ukoliko nisu dolijte vode i nastavite lagano kuvanje.

Ukoliko jesu iseckajte šampinjone dodajte u saft i ostavite tako 10 minuta da sve zajedno se krčka.

Količinu vode regulišite sami, pogledajte pre stavljanja šampinjona koliko je ima. Ako je ima preko mesa ili mesu samo vrhovi vire napolju dovoljno je, dodajte šampinjone, ako je manje vode dolijte malo.

Na kraju dodajte još bibera, peršunov list, beli luk u granulama, malo suvog začina, prodrmajte šerpu, ostavite da još minut, dva is premne su za posluženje.

Možda deluje komplikovano ali zaista nije, trudila sam se da što više detalja ubacim sam tok pripreme.

Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domacirecepti

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti