Uvek ste pravili pohovano meso tako što piletinu uvaljate u jaja, brašno i prezle. Sada u jaja dodajte kiselu pavlaku kako bi vam meso bilo sočno.
Sastojci:
- belo meso
- čaša pavlake
- 3 jajeta
- prezle
- brašno
- suvi začin
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Pileće belo isecite na tanke šnicle i izlupajte. (količina prezli i brašna zavisi od količine mesa). U dublji tanjir sipajte prezle, isto toliko brasna, malo suvog začina i pola praška za pecivo. Posebno umutite jaja i dodajte pavlaku. Meso uvaljajte u jaja i pavlaku, pa u prezle. Pržite u vrelom ulju, na umerenoj temperaturi dok dobro ne porumeni. Servirajte uz pomfrit, po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Jelene Bulatović
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus