Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

POHOVANA PILETINA: Zbog OVOG SASTOJKA meso neće biti suvo i žilavo, već sočno i mekano

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

POHOVANA PILETINA: Zbog OVOG SASTOJKA meso neće biti suvo i žilavo, već sočno i mekano

Izvor: Foto: Jelena Bulatović

Uvek ste pravili pohovano meso tako što piletinu uvaljate u jaja, brašno i prezle. Sada u jaja dodajte kiselu pavlaku kako bi vam meso bilo sočno.

Sastojci:

  • belo meso
  • čaša pavlake
  • 3 jajeta
  • prezle
  • brašno
  • suvi začin
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Pileće belo isecite na tanke šnicle i izlupajte. (količina prezli i brašna zavisi od količine mesa). U dublji tanjir sipajte prezle, isto toliko brasna, malo suvog začina i pola praška za pecivo. Posebno umutite jaja i dodajte pavlaku. Meso uvaljajte u jaja i pavlaku, pa u prezle. Pržite u vrelom ulju, na umerenoj temperaturi dok dobro ne porumeni. Servirajte uz pomfrit, po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Jelene Bulatović

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti