Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENE SVINJSKE ŠNICLE SA KROMPIROM U UMAKU OD SIRA: Liče na musaku, ali su neuporedivo sočnije, a i brže se prave

Autor Sanja Belinić

Svinjske šnicle u umaku od sira kada jednom probate nećete prestati da ih jedete.

 Svinjske šnicle u umaku od sira Izvor: Printscreen/YT/Lecker schnell

Ispecite meso sa prilogom i uštedite vreme. Svinjske šnicle sa rendanim krompirom i umakom od sira su neverovatno ukusne, a sastojci nisu skupi. Ne mora ova količina mesa može i manje. Super je predlog za ručak, a možete da poslužite sa sezonskom salatom

Sastojci:

  • 1-1,2 kg svinjskog karea 
  • 5 krompira srednje veličine
  • 1 crni luk 
  • 100-120 g belog sira
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike jogurta

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Meso isečeno na šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte. Posolite i pobiberite, pa lepo utrljajte. Krompir izrendajte i dobro procedite, a onda posolite. Pleh nauljite i rasporedite krompir po dnu. Preko poređajte krupno isečen crni luk i onda meso. Mladi sir izrendajte, pa pomešajte sa senfom, majonezom i jogurtom. Premažite preko mesa, a zatim pek papir zgužvajte i stavite preko pleha, pa pokrijte i providnom folijom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti