Ispecite meso sa prilogom i uštedite vreme. Svinjske šnicle sa rendanim krompirom i umakom od sira su neverovatno ukusne, a sastojci nisu skupi. Ne mora ova količina mesa može i manje. Super je predlog za ručak, a možete da poslužite sa sezonskom salatom

Sastojci:

  • 1-1,2 kg svinjskog karea 
  • 5 krompira srednje veličine
  • 1 crni luk 
  • 100-120 g belog sira
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike jogurta

Priprema: 

Meso isečeno na šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte. Posolite i pobiberite, pa lepo utrljajte. Krompir izrendajte i dobro procedite, a onda posolite. Pleh nauljite i rasporedite krompir po dnu. Preko poređajte krupno isečen crni luk i onda meso. Mladi sir izrendajte, pa pomešajte sa senfom, majonezom i jogurtom. Premažite preko mesa, a zatim pek papir zgužvajte i stavite preko pleha, pa pokrijte i providnom folijom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa