Sastojci:

  • 680 g pilećeg filea
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašika seckanog svežeg vlašca
  • 1 kašika seckanog svežeg bosiljka
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ¼ kašičice crnog bibera
  • ¼ kašičice mirođije
  • 80 g višenamenskog brašna
  • 230 g iseckanog kačakvalja
  • 2 kašike maslinovog ulja

Recept za faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem:

Za faširane šnicle prvo stavite pileći file sitno iseckajte na kockice. Prebacite sitno iseckanu piletinu u veliku posudu i dodajte jaja, majonez, peršun, vlašac, bosiljak, so, beli luk u prahu, biber, mirođiju, brašno i iseckani kačkavalj. Mešajte dok se dobro ne sjedini. Napravite rukom 15 jednakih šaka pileće mešavine.

Zagrejte ulje u tiganju i stavite na srednju vatru. Kada se ulje zagreje, ubacite jedan deo šnicli i spljoštite ih kašikom u pljeskavicu. Bitno je da se ne dodiruju. pržite 3-4 minuta dok dna ne porumene, a zatim ih okrenite i pržite još 3-4 minuta. Izvadite ih na tanjir i servirajte tople. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od pečuraka.

Pročitajte kako se prave faširane šnicle od brokolija i kuskusa

BONUS VIDEO

Instagram/papillamonella Recept za faširane šnicle od tikvica

StvarUkusa