Sastojci:
- 680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
- 4 tanke kriške kačkavalja
- 4 kašičice seckane majčine dušice
- 120 ml pilećeg bujona
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika plus 1 kašičica senfa
- sol i biber, po ukusu
- 2 velika jajeta
- 2 kašike rendanog parmezana
- višenamensko brašno, za poh
- ulje, za prženje
Recept za pileće belo meso punjeno sirom:
Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 176°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.
U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.
Pecite piletinu oko 12 minut. Ponovo zagrejte sos od senfa i sipajte na tanjire. Stavite belo meso na sos i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće mlince sa belim mesom
Pročitajte kako se prave burgeri sa salatom od pilećeg belog mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem