Sastojci:

  • 680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
  • 4 tanke kriške kačkavalja
  • 4 kašičice seckane majčine dušice
  • 120 ml pilećeg bujona
  • 60 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika plus 1 kašičica senfa
  • sol i biber, po ukusu
  • 2 velika jajeta
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • višenamensko brašno, za poh
  • ulje, za prženje

Recept za pileće belo meso punjeno sirom:

Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 176°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.

U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.

U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.

Pecite piletinu oko 12 minut. Ponovo zagrejte sos od senfa i sipajte na tanjire. Stavite belo meso na sos i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće mlince sa belim mesom

Pročitajte kako se prave burgeri sa salatom od pilećeg belog mesa

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa