Sastojci:
- 680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
- 4 tanke kriške kačkavalja
- 4 kašičice seckane majčine dušice
- 120 ml pilećeg bujona
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika plus 1 kašičica senfa
- sol i biber, po ukusu
- 2 velika jajeta
- 2 kašike rendanog parmezana
- višenamensko brašno, za poh
- ulje, za prženje
Recept za pileće belo meso punjeno sirom:
Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 176°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.
U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.
Pecite piletinu oko 12 minut. Ponovo zagrejte sos od senfa i sipajte na tanjire. Stavite belo meso na sos i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće mlince sa belim mesom
Pročitajte kako se prave burgeri sa salatom od pilećeg belog mesa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Piletina pripremljena na toskanski način
Rizi-bizi sa integralnim pirinčem
Najukusniji kolač sa kiselom pavlakom i čokoladnim keksom, koji se ne peče
Domaći oreo kolačići koji se tope u ustima